Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kezdetek

 A kezdetek

Leona egy átlagos amnéziás lány, aki nem emlékszik a múltjára, hogy hogy nőtt fel, hogy hol élt, de még az anyanyelvét is elfelejtette, egy "baleset" után. Az eset után nagyon fogékonnyá vált a nyelvekre. Mázlija volt, mert csak néhány dologra emlékezett, melyek keveréke, minden vándor álma: kódfejtőket megszégyenítő gyorsasággal ismerte ki magát az angol nyelvben, amíg egy könyvet olvasgatott. Egy nap se telt el és a könyvek közül kikászálódva szólt az első nővérnek, akit meglátott, hogy beszélne azokkal, akiket mellette találtak.

A Leonát azt ő találta ki mert egy eszméletvesztés után nem emlékezett, hogy ki is volt azelőtt, hetekig a kórház könyvtárában olvasgatott, mikor rálelt egy könyvre, a könyv egy Leona nevű lányró szólt aki mindent akart látni a világon így mindent feladva nekivágott az utaknak és vissza se nézett. Leona teljes neve Leona Rover, a Rover ő tette hozzá. A könyről később kiderűlt, hogy egy másik beteg írta, csak valahogy ott felejtette. A haverjai nagy részét utazás közben ismerte meg, de néhányat, vele együtt találtak meg egy raktárházban. Minden bizonnyal buliztak, mert a szervezetükben rengeteg alkoholt és külömböző kábítószereket találtak nagyon magas mértékben, az orvosok szerint hatalmas nagy szerenséjük hogy túlélték az egészet, de egyikük sem emlékezett semmire. A többiek négyen voltak: Röné, Márton, Juliett és Masica. Leona jól "összebarátkozott" Rönével, Mártonnal és Juliettel, de Masica elutasító vólt. Az egyik orvos közölte velük, hogy nemsokkal ezután öngyilkossági kísérletet követett el. Ellopott az egyik orvosi szekrényből egy csomag altatót és túladagolta magát. Leona valamiért a hír hallattára megszédűlt és összesett, de ahogy feltápászkodott, megkérte az orvost, hogy vezesse Masica, vagyis Holland szobájába. Leona ott virrasztott amíg Holland fel nem ébredt. Holland furcsálkodva nézett Leonára.

-Mért vagy itt?
-Mert úgy érzem fontos vagy nekem valmiért.-Leona könnyes szemekkel és bús hangon felelt.
-Miért lennék neked fontos? Max egy hete ismerhetsz, legalább is egyikünk sem tudja mi volt a raktárház elött.
-Ez így igaz. Én sem tudom, mért, de valahogy sejtem, úgy érzem, hogy te vagy nekem a legfontosabb és bár nehezen láttam be magamnak, azt hiszem, nem tudnék nélküled élni. Ha megölnéd magad, én valószínüleg, bár igaz én sem tudom, miért a sírod felett egy törrel lennék önggyilkos, mert egyenlőre én sem tudom, mimásér éljek, mint, hogy négyötöket megismerjelek. Szóval ha sikerűl megölnöd magad, én a nyomodban leszek a halálban.
-Miért hiszed azt, hogy ennyire szerettél engem.
-Mert így érzem.
Masica felült és leonára nézett.
-Szerintem ez csak a testi vonzalom és a kíváncsiság keveréke amit te szerelemnek próbálsz leírni.
-Hát részben igazad van, de van mégegy oka, hogy szeretlek.
-És mi lenne az?
Leona felhúzta a felsőjének a bal újját. Egy szempár volt rajta.
-Ezt a teoválást ébredésem után órákíg néztem, egész éjjel nem tudtam aludni, mert azon gondolkodtam, vajon mit jelenthet nekem, de aztán volt egy álmom. Álmomban táncoltam egy férfival, a szívem majd kiúgrott a hejéről,  de nem tudtam rájönni, ki lehetett az. Aztán megcsókólt. Abban a pillanatban tudtam, hogy ő jelenti nekem a világot...
-Kitalálom. Mikór ránéztél a szeme pont ojan vólt mint a tekód, és mikór megismertél őt vélted fefedezni bennem.
-Igen, de az ő kezén is vólt egy teoválás. Egy kereszt. mejnek két felső negyedében az én szemem volt. 
Masica elfucsálkodott, mert ő is látta már azt a bizonyos tetkót, mivel az ő kezén vólt. Megmutatta.
-Itt van, de számomra nem jelent semmit sem. Régen lehet hogy szerettelek, de mostmár nem. 
-Hát nekem mindegy hogy szeretsz-e. Én perpillanat csak barátkozni akarok veled.
Masica nagyon elcsodálkozott.
-Csak barátkozni?- förmedt rá a lányra- Akkor mégis mi vólt ez a szerelmi vallomás?
-Nyugi! Ne akadj ki. Csak azt magyaráztam, hogy régen szerelmes lehettem beléd, de hidd el nekem is épp anyit jelent ez az egész mint neked, csak bennem megmaradt egy érzés, de tudom hogy az nem mattad volt, hiszen valószínüleg egyikünk se az aki volt.
-És akkór mi volt az, hogy ha én meghalok, akkór te szososan a nyomomban leszel?
-Az igaz volt, de nem akarok kikényszeríteni blőled ojan érzéseket amik nincsenek. Ha bármejikőtök meghalna vele halnék én is. jelenleg ti jelentitek a világot számomra.
-Tuodmit ahogy elmesélted nekem mindezt hallottam a hangodon hogy neked hiányzok, szóval azon leszek, hogy azt érezd a jelenem iránt is mint amit a multam iránt. Teszek róla hogy a tetkód mellé kerűljön egy végtelen jel is.
-O! Ez kedves, de valószínüleg eltüntetem amint lessz pénzem rá.
-Mi! Két perce még te vóltál az akinek a világot jelentettem, most meg hogy lettél hirtelen ijen érzéketlen.
Leona elmosojodot.
-Nyugi, csak vicceltem. A tetkóval fognak eltemetni, hacsak nem teszel róla, hogy el akarjalak felejteni.
-Ojan nem lessz. - mosolygott a lányra.
-Tudom. Akkor se akarnálak elfelejteni, ha mindent amit szeretek elvennél tőlem.
-Na ez a hangulatingadozás már a pokolba kerget. Most szerelmes vagy belélm, vagy csak barátkozni akarsz.
-Számomra a barátok minden szerelemnél többet jelentenek, úgy érzem. Hagyjál már az első két napom azzal tellett, hogy azokat az idióta könyveke olvastam a könyvtárban. Legnagyobb részük szerelmes regény volt, szóval lehetséges, hogy most egy darabíg így fogok veled beszélni. Egy jó könyvet találtam azt is csak egy beteg hagyta ott és ő írta.
 
Márkó múltja
 
Márkót is ugyanott kezelték ahól Leonát négy évvel ezelött. Lement a szobájából és közben egy kemény fedelű füzetet szorongatott. Ahogy elment a könyvtár elött meglátta odabent a lányt, ki megihlette őt. Leona volt az .Az egyik fotelben ült és éppen elvett egy könyvet az elötte lévő asztalról, egy könyvtorony tetejéről, majd buzgón olvasta. Márkó bement és köszönt neki remélve, hogy felismeri, de leona visszaköszönt teljesen közömbösen, majd tovább olvasott. Márkó megkérdezte, mért van ott és Leona elmondta. Márkó elszomorodott, biztos vólt benne, hogy már rá sem emlékszik. Oda tette a füzetét a könyvtorony tetejére, majd elment.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.